Soms zitten we krap in de tijd. Vaker willen we het drukke verkeer vermijden. Een andere keer is de afstand erg groot. Wat de reden ook is, tegenwoordig kan er heel veel met behulp van de computer. En een geweldig (hulp-)middel bij het lesgeven is Skype.

Het eerste contact met de student is, als het even kan, een ‘face to face’ gesprek, want dat blijft toch een prettige manier van kennismaken. In dat gesprek leg ik uit hoe ik werk met Skype en hoe de student daarmee om kan gaan. Ook het lesmateriaal wordt besproken.

Veel mensen voelen in eerste instantie nog wat weerstand: het is niet echt, je moet tegen de computer praten. Toch leert de ervaring dat de lessen via Skype eenzelfde rendement hebben als “gewone” lessen. In sommige gevallen is het rendement gewoonweg hoger te noemen: mensen leren in een hun vertrouwde omgeving, er is minder ruis (geluiden van buiten, collega’s die langslopen enz.) en het hardop praten tegen de computer maakt het bij internetoefeningen makkelijker dit ook gewoon te doen. En bij het leren van een taal is spreken een essentiële vaardigheid. Vaak de vaardigheid die de meeste schaamte gevoelens oproept en daardoor vermeden wordt. Kortom, lessen volgen via Skype doet niet onder voor ‘face to face’ lessen.
Niet alleen is Skype een prima hulpmiddel bij lesgeven, ook individuele trainingstrajecten kunnen op die manier gedaan worden.

Skype-lessen zijn een uitkomst voor mensen met weinig tijd. Het geeft ook meer ruimte om te plannen, want het kan bijna altijd en overal. Het bespaart tijd en reiskosten.
Meer weten? Vragen? Neemt u dan contact op!